Design & UX

Fokus på användarna.

För att skapa en bra design och användarupplevelse för er tjänst använder vi oss av användar- och designcentrerad metodik.

Upplevelsen bygger på enkelheten att använda sig av en tjänst oavsett miljö, enheter och omgivning. Bra design ska vara anpassat och skräddarsytt till varje individuell användare. De tjänster vi erbjuder inom design är visuell identitet, UX, webbdesign, mobildesign och appar.

Grafisk profil & logotyp

Logotypen är företagets eller produktens namn, eller en del av det, återgivet i ett speciellt valt teckensnitt.

Den ska vara lätt att läsa även i små grader och gå att använda i flera olika sammanhang. Många företag väljer även att komplettera logotypen med en företagssymbol som gör företaget lättare att känna igen och komma ihåg.

Sharp Guy är en designbyrå med många års erfarenhet av att designa logotyper och grafiska profiler åt alla sorters företag.
Vi ser logotypen och den grafiska profilen som en oerhört viktig, visuell identitet åt ert företag och tar uppgiften på största allvar.

Webbdesign som attraherar och orienterar är A & O

Webbdesignen är viktig för att skapa förtroende och rätt känsla för besökarna. Magkänslan är en stark faktor när en besökare bedömer ett företag på webben. Budskap i bild och text i rätt form ska samverka med funktion och göra besöket på er webbplats enkelt och behagligt för målgruppen.

Responsiv webbdesign

Vissa besökare använder Chrome, vissa Firefox, vissa Safari och några Explorer. Till det finns de olika webbläsarna i olika versioner som visar webbplatser annorlunda. Det är viktigt att anpassa webbplatsen så att den ser bra ut i de flesta webbläsarna. Vi anpassar även webbdesignen till olika viewports, dvs olika skärmstorlekar och skärmupplösningar eftersom det i dag finns ca 100 olika viewports i form av stationära datorer, laptops, surfplattor och smartphones. Så kallad responsive webbdesign.

Analysera er nuvarande webbplats:

 • På vilket sätt är er webbplats viktig för er?
 • Vad ska er webbplats fylla för funktion i er affärsverksamhet?
 • Genererar webbplatsen affärer idag? Skulle den kunna det bättre?
 • Har ni en snygg och representativ webbdesign idag?
 • Är webbplatsen lättnavigerad och överskådlig för nya besökare?
 • Hur ser webbplatsen ut i olika ”viewports”, såsom smartphones och surfplattor?
 • Har era konkurrenter kommit längre i sin webbnärvaro?
 • Söker er målgrupp efter era tjänster eller produkter på nätet?
 • Återfinns er webbsida på Google om man söker på olika vanliga sökbegrepp?
 • Är flödet, från Googlesök till kontakttagande, friktionsfritt för besökaren?
 • Har ni en organisation som underhåller företagets webbplats väl?
 • Hur tidskrävande är det för er att underhålla webbplatsen och hur bra blir resultatet?

Hör av er till oss så bokar vi ett förutsättningslöst möte!

Vill du bolla idéer?


Genom att skicka in formuläret med dina uppgifter så ger du Sharpguy AB tillåtelse att spara dina kontaktuppgifter. Vi använder endast dina kontaktuppgifter i syfte att kontakta dig och diskutera våra tjänster. Det finns inga tredjeparter som kommer att få tillgång till din data. Du kan läsa vår Privacy Policy för att veta mer om hur vi tillhandahåller dina uppgifter.