WEB / E-COMMERCE / FOTOGRAFI / BRANDING

WEB / E-COMMERCE / FOTOGRAFI / BRANDING

CHEESECAKE PALACE

CHEESECAKE PALACE

MMM...CHEESECAKES!

MMM...CHEESECAKES!

Smakfull design

Brief

Arild Hildeman kom till Sharpguy med en idé om att starta ett cheesecake café med inspiration från USA där cheesecake kaféer är lika vanligt som sveriges konditorier. Med sig hade han ett recept och en produkt idé resten lämnades på oss.

Digital media växer i en grad som man inte kunnat förutse. I samband med tillväxten har det blivit svårare för användarna att nå ut. Speciellt svårt är det för kreatörer, som livnär sig på sin konst och behöver synas för att få nå ut till sin publik. Några av de huvudsakliga utmaningarna var: att validera behovet för kreatörer att ha en egen social mediaplattform, skapa en tekniskt konkurrenskraftig app & nå storskaligt. 

Lösning

Affärsutvecklare kopplades på i tidigt skeda för att lägga fram en strategi som passar bolaget bäst utifrån budget. Beslut togs om börja småskaligt och växa organiskt genom att först börja med ett “home-delivery” koncept där man hyrde in sig i ett kök och sedan körde ut till kunderna för att minimera investeringskostnaderna. Branding, corporate identity, web och marknadsförings strategi togs fram utifrån workshops. En informativ webbsida sattes upp med e-handel och ordersystem kopplat till ett budföretag. Därefter lades en marknadsföringsstrategi fram som fick Cheesecake Palace att växa i en snabb takt. Cheesecake Palace är idag ett etablerat varumärke med 4 kaféer, 9000 följare på sociala medier och går mot en omsättning på över 7 miljoner.

Vill ni ta en fika 
& diskutera idéer?

Vilka är vi?

Flera års erfarenhet med stora etablerade varumärken och ett stort fokus på konceptutveckling, strategisk branding och kreativ design. Analysera marknaden, planera strategin, skapa helhets konceptet och få det till liv. Vi undervisar dig att kommunicera med dina kunder så att de återkommer om och om igen.

Kontakt

info@sharpguy.se

Borgarfjordsgatan 6A, 16455 Kista

076 949 07 89

Kontakt

info@sharpguy.se

Borgarfjordsgatan 6A, 16455 Kista

076 949 07 89

Kontakt

info@sharpguy.se

Borgarfjordsgatan 6A, 16455 Kista

076 949 07 89